Huis > Nieuws > Inhoud

Zuid-Amerika steeg met 213%, en hoge vrachttarieven voortgezet!

Dec 27, 2020

Zuid-Amerika steeg met 213%, en hoge vrachttarieven voortgezet!

Een paar dagen geleden, expediteurs en vervoerders zei dat de stijging van de vraag naar vracht uit Aziƫ naar de oostkust van Zuid-Amerika zal houden container vracht tarieven op een recordhoogte ten minste tot februari volgend jaar. De congestie van de havens en de ernstige containertekorten zijn nog steeds knelpunten. De Zuid-Amerikaanse expediteurs heeft in januari een notering van ongeveer 10.000 dollar ontvangen van China naar de Oost-ECSA-haven in Zuid-Amerika.


Als gevolg hiervan worden sommige expediteurs en verladers extra kosten in rekening gebracht om de levering van containers te garanderen, terwijl Hapag-Lloyd niet-aangesloten reefercontainers gebruikt als droge containers om het tekort aan apparatuur te verlichten.


Volgens de Shanghai Container Freight Index, de gemiddelde spot vracht tarief van Shanghai naar Zuid-Amerika is US $ 6.256/FEU. Het tarief steeg met ongeveer 213% jaar-op-jaar.


Brexit betekent dat het Verenigd Koninkrijk niet langer gebonden zal zijn aan handelsovereenkomsten tussen de EU en het buitenland, noch zal het handelsovereenkomsten met EU-lidstaten genieten. En als er geen andere bilaterale handelsovereenkomsten zijn, zal de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en deze landen de algemene regels van de WTO volgen, die van invloed zullen zijn op het inklaringsproces, de tarieven en vele andere banden met betrekking tot het vervoer van goederen.