Huis > Nieuws > Inhoud

Verzendkosten stijgen, yuan-valuta stijgt

Nov 29, 2020

Xiamen buitenlandse handel industrie, vanuit de haven van Xiamen container export standaard box nummer ook te zien. Van juni tot oktober van dit jaar bedroeg de containeroverslag van de haven van Xiamen gedurende vijf opeenvolgende maanden meer dan één miljoen teU, een recordhoogte volgens de Xiamen Maritime Safety Administration. De stijgende vraag heeft verladers ertoe aangezet om zowel capaciteit als prijzen op te pompen.


In de afgelopen maanden zijn de verzendkosten enorm gestegen, met prijzen die op bijna alle routes zijn gestegen, volgens openbaar beschikbare gegevens van websites met verzendservices, die vaak worden gebruikt in de buitenlandse handelssector.


Een senior expediteur zei dat in vergelijking met mei de prijs van de lijn VS-Canada 300% steeg; Australië is met 300% gestegen, Zuid-Amerika met bijna 300%; De lijn in het Midden-Oosten is ongeveer 40-50% hoger; Daarnaast stijgt sinds begin deze maand ook de Zuidoost-Aziatische lijn met een stijging van tussen de 50% en 80%." Van Xiamen tot Vietnam, een grote container kostte vroeger 100-200 DOLLARS, maar nu kost het meer dan 1.000 dollar. Op dezelfde tijd vorig jaar kostte een grote container aan het westfront van de Verenigde Staten ongeveer $ 1.400 - $ 1.500. Nu is de prijs ongeveer $ 5.000, een stijging van ongeveer drie keer."


Vanaf juni veranderde de situatie van de buitenlandse handel plotseling, ook het vrachtvervoer begon te stijgen. In het begin ging de Amerikaanse route met grote sprongen vooruit, terwijl nu de Afrikaanse route, de Middellandse Zeeroute, de Zuid-Amerikaanse route, de India-Pakistan route, de Zuidoost-Aziatische route enzovoort bijna alle routes zijn begonnen op het ritme van" stijgende prijzen" ;.


Dringende verzenddatum en koffers zijn vereist

Naast" geniet van" hoge prijs, verzenddatum, doos is niet wat u op elk moment wilt hebben, verzendruimte, zoals containers, verzenddatum, een GG-quotum, enzovoort GG-quot; woord krijgen.


Door het ontbreken van containers is de transportcapaciteit sterk aangetast, waardoor de export van sommige goederen vertraging heeft opgelopen." De expediteur zocht naar de relatie, maar kreeg maar één woord - wacht, want er waren niet genoeg grote dozen." Wachten op de dozen, maar ook op de verzenddatum." Een zending van Xiamen naar het Midden-Oosten bleek zeven dagen geleden in Vietnam te zijn geland. Als gevolg hiervan bevindt het zich nog steeds in Vietnam."


GG quot; Vergeleken met plaatsen als Shanghai en Ningbo doet Xiamen het redelijk goed." De verantwoordelijke van Xiamen International Shipping co., Ltd. zei dat het tekort aan kabinetten in het hele land voornamelijk geconcentreerd is in grote kabinetten, wat verband houdt met de regionale exportproductstructuur. De belangrijkste producten die vanuit de havens van Shanghai en Ningbo naar Europa, Amerika en Zuid-Amerika worden geëxporteerd, zijn tv, elektrische apparaten, kleine huishoudelijke apparaten en andere e-commerceproducten, die voornamelijk lichte vracht zijn en worden vervoerd door grote kasten.


Xiamen moderne logistieke branchevereniging executive vice-president van ZhuangJinCan vertelde verslaggevers, de leider van de wereldwijde containervervoer, in eerste instantie een cyclus zoals ga van China naar Singapore, het Midden-Oosten, Europa, kom terug naar China, het hele transportproces, constant in verschillende havens in het vervoer van de goederen, maar de uitbraak deed zich voor verstoorde de" closed loop" ;." Europa en de Verenigde Staten veel goederen geïmporteerd uit China, maar nog steeds getroffen door de epidemie, mankracht, ondersteunende maatregelen, productiecapaciteit is onvoldoende wachten op een fenomeen, een direct gevolg van het spoorwegtransportschip ernstige, internationale havencongestie en zelfs verlamming, uitgebreid schema, meer niet alleen leiden tot veel lege dozen om te lopen en niet naar buiten te komen, dit is de reden waarom het huis direct zal verschijnen' een geval is moeilijk te vinden."


De Britse haven Frixtoinseh heeft bijvoorbeeld aangekondigd te stoppen met het inzamelen van lege containers vanwege congestie die zich heeft verspreid van havens en distributiecentra naar omliggende steden en dorpen en naar verwachting zal voortduren tot begin 2021.


De zorg is dat de yuan te snel stijgt

Zorg ervoor dat buitenlandse handelsbedrijven hoofdpijn krijgen, maar houd nog steeds de RMB-wisselkoers die onophoudelijk wordt vernieuwd.

Sinds eind mei is de RMB-wisselkoers helemaal gestegen en is zelfs het" 6.5 tijdperk" ingegaan. De spilkoers van de yuan ten opzichte van de DOLLAR stond op 25 november op 6.5749, zo bleek uit gegevens van het China Foreign Exchange Trade System. Op het dieptepunt van 7,1775 op 27 mei is de yuan tot dusver 8,3% gestegen ten opzichte van de dollar.

Ding Meng, een econoom, zei dat wanneer de valuta stijgt, het prijsvoordeel van exportgoederen zal afnemen en geïmporteerde goederen goedkoper zullen zijn, wat gunstig is voor importbedrijven, maar een beperkte impact heeft op importverwerkende en wederuitvoerbedrijven. , terwijl het een grotere impact heeft op exportbedrijven.


Bedrijf: Julier (Xiamen) Technology Co., Ltd

Contactpersoon: Linda Xie

Ph: +86 139 5009 5582

E-mail: Linda@juliertech.com

Wij produceren PA66, PA6, POM, PC, PP, TPU, PEI etc. engineering plastic