Huis > Nieuws > Inhoud

5G Star Plastic-PPS

Jun 30, 2020

PPS materiaal heeft uitstekende uitgebreide prestaties en is de grootste verscheidenheid aan special engineering kunststoffen. Het is bekend als volgende polycarbonaat (PC), polyester (PET), polyoxymethyleen (POM), nylon (PA), en polyfenieleen ether (PPO) De "zesde grootste engineering plastic in de wereld" is ook een van de acht belangrijkste lucht-en ruimtevaartmaterialen, voornamelijk gebruikt in de auto-, elektronische en elektrische, mechanische industrie, petrochemische industrie, farmaceutische industrie, lichte industrie, militaire industrie, lucht-en ruimtevaart en andere gebieden.


1. Uitstekende PPS-prestaties en enorm potentieel voor 5G-toepassingen


Met de commercialisering van 5G zijn materialen ook het 5G-tijdperk ingegaan. Als speciaal technisch kunststof met uitstekende uitgebreide prestaties heeft PPS ook een enorm toepassingspotentieel op het gebied van 5G-communicatie:

PPS film heeft een uitstekende hoge temperatuurbestendigheid, dimensionale stabiliteit, diëlektrische eigenschappen, vlamvertraging en chemische stabiliteit. Het kan worden gebruikt in 5G mobiele telefoon flexibele printplaten, die hoogfrequente transmissie verliezen kan verminderen en zorgen voor signaaltransmissie in hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid omgevingen. De stabiliteit kan ook worden gebruikt op het gebied van voertuigen en basisstations.

PPS film heeft een uitstekende hoge temperatuurbestendigheid, dimensionale stabiliteit, diëlektrische eigenschappen, vlamvertraging en chemische stabiliteit. Het kan worden gebruikt in 5G mobiele telefoon flexibele printplaten, die hoogfrequente transmissie verliezen kan verminderen en zorgen voor signaaltransmissie in hoge temperatuur en hoge luchtvochtigheid omgevingen. De stabiliteit kan ook worden gebruikt op het gebied van voertuigen en basisstations.

2. Vergelijking van de twee mainstream oplossingen van 5G plastic antenne-elementen, PPS selectieve plating domineert


Het antenne-element is een onderdeel op de antenne, heeft de functie van het begeleiden en versterken van elektromagnetische golven, en is een van de belangrijkste componenten van de antenne. Volgens de vorm van de antenne, de vorm van de antenne-element omvat ook een verscheidenheid van staven, vliegtuigen, enz.; volgens de verwerkingstechnologie zijn er voornamelijk plaatwerk, PCB-patches, kunststoffen, enz.


In het 5G-tijdperk, als gevolg van de korte transmissieafstand en het grote verlies van 5G millimetergolf, de dekking van een enkel basisstation is verzwakt, de dichtheid van het basisstation wordt verhoogd, en de traditionele MIMO-technologie wordt opgewaardeerd tot Massive MIMO-technologie, waardoor het aantal antennes geometrisch toeneemt, het bereiken van 64/128/256 Het aantal antennes dat een enkel basisstation aandrijft, is dramatisch toegenomen en er is een grote vraag naar antenne-oplossingen die lichtgewicht, klein en kosteneffectief zijn.


De traditionele plaatwerk, PCB patch oscillator, enz., zijn duur en zwaar, en zijn niet gemakkelijk te installeren, dus 5G plastic antenne oscillatoren met hoge precisie, laag gewicht, en lage kosten zijn favoriet bij terminals.


Op dit moment zijn er twee belangrijke oplossingen voor plastic vibrators, een is LDS proces, en de andere is selectieve beplating met behulp van PPS of LCP.


In de antenne-industrie werd de kunststof vibrator voor het eerst geïntroduceerd in massaproductie door het LDS-proces. Het LDS-LCP materiaal wordt voornamelijk gebruikt, de dichtheid is 1,81g/cm3, het gewicht is groot en de materiaalkosten zijn hoog, de eisen voor het spuitgietproces zijn hoog en alle coatingoppervlakken van het LDS-proces moeten worden uitgevoerd. Laser laser graveren proces, laser graveren kosten is hoger, en de efficiëntie van chemische beplating proces is lage kosten. De LDS laser proces is geschikt voor kleine elektronische apparaten en wordt momenteel op grote schaal gebruikt in mobiele telefoon antennes en verschillende soorten slimme terminal antennes.


In het selectieve beplatingsproces gebruikt het materiaal PPS+40%GF en bedraagt de dichtheid 1,66g/cm3. De vervaardigde vibrator heeft een lager gewicht en lagere materiaalkosten dan de LDS-LCP materiaal vibrator. Tegelijkertijd is de structuur relatief stabiel, wat bevorderlijk is voor het verbeteren van de opbrengst. Het selectieve beplatingsproces is geschikt voor grotere apparatuur, waaronder antennes voor macrobasisstation.


Daarom, van de twee opties voor plastic vibrators, selectieve geëlektrificeerde plastic vibrators hebben voordelen in de prestaties en verwerkingsefficiëntie, en zal naar verwachting een van de mainstream technische oplossingen voor 5G-antenne vibrators.

Plastic vibrators hebben de voordelen van hoge precisie, hoge integratie, sterke plasticiteit, laag gewicht en lage kosten. Als nieuw type vibrator worden ze gebruikt in 5G macro basisstations om het gewicht van de antenne te verminderen en de productie-efficiëntie te verbeteren. Op dit moment hebben terminalfabrikanten zoals Huawei, ZTE en Nokia een hoge mate van erkenning voor plastic vibrators, en industrieketenbedrijven zetten actief in